Prisutdeling Golden Pony Award

Vinner av Golden Pony 2022

The Golden Pony Award er en internasjonal pris, som årlig deles ut til familieparker som har utmerket seg på en positiv måte ovenfor sitt marked og sin kundegruppe. I 2022 var Lilleputthammer Familiepark 1 av 9 vinnere fra hele verden. Prisutdelingen foregikk i Italia i desember 2022 og var en del av det årlige "Meeting della Giostra".


Begrunnelse for prisen:
Lilleputthammer Familiepark har mottatt The Golden Pony Award for å ha utviklet en familiepark spesielt tilpasset småbarnsfamilier hvor alle attraksjoner, aktiviteter og underholdning er tilpasset barn mellom 1 og 9 år. I tillegg nevnes det at Lilleputthammer Familiepark har hatt evnen til å gjøre kultur og historie barnevennlig og gøy, spesielt med etableringen av Barnas Bokby og bevaring av husene i Storgata.

Daglig leder for Lilleputthammer Familiepark, Irene Lien, var tilstede under prisutdelingen. Hun mottok prisen på vegne av alle som har bidratt til at Lilleputthammer Familiepark har utviklet seg til å bli et populært besøksmål for barnefamilier, siden valget stod mellom å rive eller bygge nytt i 2006. Irene Lien takket spesielt for det bidraget over 2.100 lokale ungdommer har vært med på å skape de siste 16 somrene.
Prisen har blitt delt ut til 360 vinnere siden 2002, og Norge har i dag 3 vinnere, hvorav Lilleputthammer Familiepark er en av dem.