Åpning av Lilleputthammer 1983
Lilleputthammer
Storgata Lilleputthammer
Lilleputthammer hus

Om Lilleputthammer

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. Her føler barna seg trygge til å prøve nye ting!

I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas bokby kan de bli med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i høysesongen.

I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer.

Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.

 

Miniatyrby

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. Her finner du alt fra J. Bøhmers Isenkramforretning og Th. Julins Broderiforretning til Pølsemaker Johansen. I "Storgata" i Lilleputthammer finnes kulturhus, lekehus, Ola og Heddas klubbhus, kino, ballhus, miniputthus med ammekrok, klossehus, toglekehus, snekkerhus, billedbokhus, tegneseriehus, faktabokhus, mysterie- og ungdomslitteraturhus og "da mor og far var små hus".

Til husene er det benyttet 2830 spesiallagde isolerte vindusglass, ca 1 million listverk og 80.000 takstein. I Kulturhuset kan du lese mer om historien til Lilleputthammer. 

 

Historien om Lilleputthammer

Lilleputthammer ble åpnet av tidligere statsminister Odvar Nordli den 29.juni 1983 med brask og bram, og er Norges eldste familiepark. Skaperne av Lilleputthammer er Kjell og Hjørdis Madsen. De hadde en drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren.

I 1996 kjøper Viking Gruppen AS (nå Welle Gruppen AS) Øyer Gjestegård og Lilleputthammer, og fra 2006 overtar Welle Gruppen AS også driften av parken. Fra 2007 etableres Lilleputthammer som en ny familiepark, det investeres store beløp i nye attraksjoner og husene i gata pusses opp. De første attraksjonene (pariserhjul, froskehopp, berg og dalbane, bompebåter og el-biler) kom i  2007. Til 25-års jubileet i 2008 kom ytterligere 3 attraksjoner (oldefarsbiler, nostalgikarusell og klatretårn) og serveringsstedet Park Cafeen bygges i Søndre park.

Barnas Bokby etableres også i løpet av disse to årene som en liten by i byen med ca.12 000 brukte barnebøker. Fra 2009 og fram til i dag er underholdningstilbudet utviklet til faste teaterforestillinger og lesestund hver dag. Det er etablert to nye scener, og flere show blir satt opp hver sommer.

Lilleputthammer familiepark er fortsatt en unik familiepark med de særegne, små og søte husene - samt at alt er tilpasset de små barna.

Driftsselskapet av familieparken er Lilleputthammer Lekeland AS. Hafjell Resort er ansvarlig for markedsføringen av Lilleputthammer. Begge selskaper er datterselskaper i Welle Gruppen AS.